Over mij

Ruben Scholten is gitarist en docent. Zijn passie is muziek toegankelijk maken voor iedereen die daar open voor staat. Steekwoorden voor hem zijn eigenwaarde, eigenheid, improvisatie, vakmanschap en plezier. Het proces van creƫren heeft de laatste jaren zijn aandacht. Vandaar dat hij de afgelopen jaar cursussen blues zingen en songwriting heeft georganiseerd.

Zijn methodiek leidt tot een eigen geluid op de gitaar. Hierbij is techniek een ondersteunend element. In de lessen gaat hij onder meer in op de onderwerpen harmonie, improvisatie, linker en rechterhand technieken en klankontwikkeling bij gitaarspel. Harmonisatie bij liedschrijven los van de gitaar, begrijpelijk maken voor de beginner is een van zijn sterke punten.

Al op vroege leeftijd kwam Ruben in aanraking met muziek. Het begon met de piano na een aantal jaren met veel plezier piano gespeeld te hebben stapte hij over naar de gitaar.

Na het volgen van lessen bij verschillende muziekscholen en gitaardocenten studeert hij momenteel lichte muziek aan de Schumann Akademie.

Naast de studie zijn er verschillende projecten waar hij zich mee bezig houdt. Je moet hierbij denken aan bands in verschillende genres en settings. Pop, blues, funk en rock in volledige bands of een kleine intieme setting.

Ook houdt hij zich bezig met het schrijven, opnemen en mixen van muziek. Iets wat ook gebruikt kan worden tijdens de lessen.